Bundeling van Uitkeringen Inkomensvoorzieningen

LIAS BUIG

Krijg inzicht in de opbouw van jouw BUIG-budgetten. Nu én voor de komende jaren.

Gemeenten verstrekken bijstandsuitkeringen aan burgers ter voorziening in hun levensonderhoud. Voor de bekostiging van die inkomensvoorzieningen is er een rijksuitkering met een omvang van ± € 6 miljard aan alle Nederlandse gemeenten. Dit volgens een zeer ingewikkeld verdeelstelsel.

Klik hier om direct naar de BUIG-applicatie te gaan.

Een paar van onze klanten:

Sinds 2016

De voordelen van LIAS BUIG op een rijtje

Analyseer budgetmutaties

Waarom is mijn budget veranderd (bijvoorbeeld macrobudget, historisch aandeel, huishoudsamenstelling, bijstandskans, normbedragen). Dit stelt medewerkers in staat kritisch te kijken naar de oorzaken van wijzigingen in de uitkering en verkleint daardoor de kans op fouten.

Monitor tekorten en overschotten

Je krijgt inzicht in de verwachte en werkelijke aantallen huishoudens in de bijstand uitgesplitst naar diverse huishoudenskenmerken. De gegevens zullen wij ieder kwartaal verversen waardoor je door het hele jaar heen de tekorten en overschotten kan bewaken.

Samenwerken op regionaal niveau

Steeds meer gemeenten werken samen in regionale sociale diensten. Controllers van die diensten hebben een extra informatiebehoeften. Zij willen de informatie voor de afzonderlijke aangesloten gemeenten in verband met de verantwoording aan de gemeenteraad. De BUIG-applicatie heeft de functionaliteiten die tegemoet komen aan die behoefte.

Informatie sneller delen

Organisatie en bestuurders kunnen sneller geïnformeerd worden over de financiële effecten van nieuwe BUIG-beschikkingen omdat wij deze binnen enkele dagen verwerken nadat ze door het ministerie SZW worden gepubliceerd. Nadat een BUIG-beschikking is vrijgegeven kan je al binnen een uur alle berekeningen en analyses op jouw bureau hebben liggen.

Door iedereen te gebruiken

Met BUIG ben je voor het interpreteren van een een BUIG-beschikking niet langer afhankelijk van die ene medewerker met specifieke kennis over dit veelomvattende onderwerp. Ook een collega met minder kennis kan een goed advies maken aan directie en college van BenW.

Alle persoonsgegevens zijn in goede handen
Privacy en veiligheid staan centraal

Alle persoonsgegevens zijn in goede handen

Alle gegevens zijn veilig en op één plaats opgeslagen. Daar heb je geen omkijken meer naar. Elke functionaris kan er over beschikken, mits geautoriseerd en met toegang tot internet. Verder beschikken wij over verwerkersovereenkomsten met onze partners, een privacyregelement.

Alles wat je moet weten

Het verdeelmodel BUIG-budget uitgelegd

Ontdek hoe de verdeelsleutel werkt en welke ontwikkelingen er spelen in het vakgebied BUIG.

Lees verder

Het verdeelmodel BUIG-budget uitgelegd
Dirk Jans

Zien is geloven. Vraag een proefabonnement aan!

We komen graag langs voor een kennismaking!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Dirk Jans via dirk.jans@inergy.nl

    Aanvullende diensten

    Professionele helpdesk

    Een helpdesk met betrekking tot het gebruik van BUIG alsmede de inhoud van het vakgebied BUIG-gelden is ingericht. Daarvan kan je als abonnee gratis gebruikmaken. We garanderen een reactietermijn binnen 48 uur maar streven naar een afdoening binnen 24 uur.

    Voorbeeldrapportages

    Bekijk hier de voorbeeldrapportages.