Snel naar content

Win de strijd om de juiste prijs

Dynamic Pricing

Bepaal volledig automatisch de prijzen van jouw artikelen op basis van prijsveranderingen bij concurrenten. Dat levert jou een consistent prijsbeleid op, meer tijd, minder kosten en een betere bedrijfsvoering.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Automatiseer de prijzen van je assortiment

Met het dataplatform van Inergy beschik je over de mogelijkheid om dynamic pricing te implementeren. Met dynamic pricing bepaal je volledig automatisch de prijzen van de producten in je assortiment. Hierbij houden we onder meer rekening met de prijs bij de concurrent, het tijdstip van de dag of dag van de week, de vraag én de voorraad. Prijzen die de concurrenten hanteren worden continu gemonitord.

Zo ben je verzekerd van een scherp en actueel prijsbeleid, bespaar je op de kosten en optimaliseer je de bedrijfsvoering.

Wat jij van ons kan verwachten

1. Een scherper en actueler prijsbeleid

Dankzij het dataplatform is alle data in je organisatie overzichtelijk en gestructureerd beschikbaar. Onze oplossing voor dynamic pricing stelt je vervolgens in staat om een consistent prijsbeleid te voeren, met betere marges. De oplossing matcht jouw artikelen met het assortiment van concurrenten, waardoor je de strijd om de klant niet snel verliest. Daarna stel je regels in die jouw prijzen automatisch aanpassen wanneer een concurrent zijn prijzen verandert.

Wil je bijvoorbeeld altijd met jouw artikel twee procent onder de prijs van een vergelijkbaar artikel van jouw concurrent zitten? Dan regelt de tool dat voor jou. Doordat de oplossing rekening houdt met prijsgevoeligheid van artikelen kan jij tevens beperkingen opleggen, zodat de wijzingen van prijsgevoelige artikelen niet te veel schommelen.

2. Besparing op tijd en kosten

De oplossing voor dynamic pricing is volledig geautomatiseerd. Dat betekent dat er bij het bepalen van artikelprijzen veel minder menselijk handelen nodig is dan voorheen. Zo bespaar je direct op personeelskosten. Jouw medewerkers hebben daarnaast tijd over om op een andere manier waarde te leveren voor jouw bedrijf.

3. Optimaliseer de bedrijfsvoering

Prijsmanagement is voor veel retailers een wekelijks terugkerend proces. Regelmatig is dat proces niet goed gestroomlijnd en is er geen duidelijke rolverdeling aanwezig. Deze oplossing zorgt ervoor dat dit proces eenvoudiger én efficiënter wordt. Daarnaast pusht onze oplossing de nieuwe prijsbepalingen direct terug in het operationele proces, waardoor filialen snel aan de slag kunnen met het labelen van artikelen met aangepaste prijzen.

op een dag en tijd naar keuze

profielfoto peter ledeboer
citaat icoon

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner.”

Martijn Willems –
Director Control & Analytics bij Rituals
logo rituals

Webinar

Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Bekijk webinar

Whitepaper

Dynamic Pricing

Retailers en leveranciers passen hun prijzen automatisch aan op basis van interne en externe data.

Download whitepaper

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Meer weten

Referentie Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. Samen zijn we aan dit grote avontuur begonnen. We hebben al prachtige resultaten bereikt.”

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust dataplatform met Power BI gebouwd.

Martijn Willems, Director Control & Analytics bij Rituals:
Met het Power BI-platform lukt het ons om continu te sturen, zelfs op winkelniveau. In Power BI dashboards kunnen wij alle transacties aflezen. Dit betekent dat wij nagenoeg realtime informatie hebben over hoe het ervoor staat met de omzet. Niet alleen van al onze winkels samen, maar ook per regio of zelfs per winkel.

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland