Snel naar content

Cloudmigratie

Wil jij jouw data migreren naar de cloud? Wij beschikken over een enorme dosis kennis als het gaat om kennis van het inrichten van een cloudomgeving. Geen zorgen over jouw data. Wij regelen het.

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Migreer je data naar de cloud

Wat is cloudmigratie?

Bij een cloudmigratie zet je je gehele dataplatform over van een on-premise omgeving naar de cloud (zoals bijvoorbeeld Microsoft Azure of Google Cloud Platform). Denk hierbij aan verschillende IT-resources, zoals databases, ETL-programmatuur, rapporten en dashboards. Een goede aanpak is hierbij belangrijk. Wij helpen je daarbij. 

Waarom een cloudmigratie?

Je hoort veel om je heen over het migreren naar de cloud, maar misschien ben je nog niet overtuigd. In de cloud zijn veel meer functionaliteiten beschikbaar en zijn de kosten voor het onderhoud een stuk lager. Fijn, aangezien een belangrijke driver voor cloudmigratie het feit dat de huidige oplossing functioneel verouderd (‘end-of-life’) is. Daarnaast betaal je alleen voor de hoeveelheid ruimte die je verbruikt. En je kan snel op- en afschalen, voor als je even iets meer power nodig hebt. 

Welke aanpak voor cloudmigratie?

Een cloudmigratie kent verschillende benaderingen. Wij hebben goede ervaringen met refactoring, ook wel lift-and-shift genoemd. Daarbij vervangen we de oude software en passen we andere cloud-native features toe. Voor ons bestaat een cloudmigratie uit een aantal standaard onderdelen: 

  • Infrastructuur – Middels templates en ‘infrastructure as code’ rollen we met een druk op de knop een nieuwe omgeving in de cloud uit.
  • Data en datamodel – Bestaande data wordt gekopieerd naar de nieuwe omgeving en middels macrovalidaties gecontroleerd op volledigheid en juistheid.
  • ETL programmatuur (‘business logica’) – We vervangen de bestaande ETL programmatuur door betere software, optimaal geschikt voor de cloud.
  • Rapportage-omgeving – Rapportages en dashboards worden overgezet naar de cloud.
Microsoft Azure

Migreren naar

Microsoft Azure

We hebben ruime ervaring met het migreren van data naar Microsoft Azure. We vertellen je graag meer over de voordelen van Microsoft Azure.

Google Cloud Platform

Migreren naar

Google Cloud Platform

We hebben ruime ervaring met het migreren van data naar Google Cloud Platform. We vertellen je graag meer over de voordelen van Google Cloud Platform.

Amazon Web Services

Migreren naar

Amazon Web Services

Ook met Amazon Web Services (AWS) hebben we ruime ervaring. Wil je meer weten over de Amazon Web Services? We vertellen je graag alles over dit platform.

Waarom Inergy?

Wil jij jouw data migreren naar de cloud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over een enorme dosis kennis als het gaat om kennis van het inrichten van een cloudomgeving. Kennis van cloudplatform is cruciaal: we kennen Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure op ons duimpje. We hebben reeds allerlei templates en best-practices ontwikkeld om snel een nieuwe omgeving uit te rollen en in te richten. We hebben cloudmigraties uitgevoerd voor klanten in allerlei sectoren.  Geen zorgen over jouw data. Wij regelen het.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland