Skip to content

LIAS NIS2

Start vandaag nog met de transformatie naar NIS2-compliance: ontdek LIAS NIS2, de sleutel tot het ontzorgen van jouw cybersecurity uitdagingen in het digitale tijdperk.

Probeer LIAS NIS2 gratis

Alle 342 gemeenten in Nederland maken gebruik van LIAS software en oplossingen. Onder andere:

Jouw NI2 compliance, onze zorg

In de dynamische wereld van vandaag is het essentieel dat jouw bedrijf niet alleen vooruitstrevend en efficiënt is, maar ook veilig en conform de nieuwste regelgeving zoals NIS2. Dat begrijpen wij bij Inergy als geen ander.

Met de introductie van de NIS2-wetgeving worden de eisen rondom cybersecurity en incidentrapportage aanzienlijk aangescherpt. Deze wetgeving is niet alleen cruciaal voor het beschermen van vitale infrastructuren en digitale diensten, maar ook voor het versterken van jouw bedrijfscontinuïteit en reputatie.

Sta jij aan het roer van compliance? Dan is het nu tijd om alvast actie te ondernemen en voorbereid te zijn op de NIS2. Maar maak je geen zorgen, je staat er niet alleen voor.

Wat is NIS2?

De NIS2-richtlijn is een update van de EU’s cybersecuritywetgeving, gericht op het versterken van de beveiliging in vitale sectoren zoals energie, gezondheidszorg en transport. Met de komst van NIS2 wordt het aantal organisaties dat moet voldoen aan deze richtlijn aanzienlijk groter.

Deze richtlijn verhoogt de veiligheidseisen en introduceert striktere handhavingsmaatregelen. Boetes kunnen oplopen tot €10 miljoen of 2% van de totale wereldwijde jaaromzet.

Belangrijk is dat NIS2 ook de verantwoordelijkheid van directieleden benadrukt; zij kunnen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld bij incidenten. Deze maatregel versterkt de verantwoordelijkheid op het hoogste niveau en zorgt voor een meer doortastende aanpak van cybersecurity.

collega Michael Alvares achter laptop op kantoor
LIAS NIS2 op laptopscherm
klik op de afbeelding om deze te vergroten

Ontdek LIAS NIS2

Bij Inergy begrijpen we de complexiteit en de uitdagingen die komen kijken bij het voldoen aan wetgeving. Met LIAS NIS2 beschik je over een tool waarin je alle maatregelen uit het NIS2 normenkader beheert. Zet eenvoudig taken uit naar verantwoordelijken en verzamel bewijs direct in LIAS NIS2. Zo ben je altijd en overal volledig in control.

Met onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jouw organisatie niet alleen voldoet aan de NIS2-standaarden, maar ook een sterker, veiliger en veerkrachtiger systeem heeft. Zo bouw je aan een toekomst waarin jouw bedrijf is beschermd tegen cyberdreigingen en straks volledig compliant is met de NIS2-wetgeving.

Profile photo Thomas Beekman

✔ choose your own day and time ✔ free and without obligation

Wat je van LIAS NIS2 kan verwachten

 • Zet verantwoordelijkheden eenvoudig uit naar collega’s 
  Maak de hele organisatie verantwoordelijk door taken aan collega’s te koppelen. Door taken te delegeren, kunnen ze worden toegewezen aan de juiste personen met de juiste vaardigheden en expertise. Dit zorgt voor efficiëntie, per verantwoordelijke een bepaalde focus, snellere besluitvorming en beter teamwork.  
 • Creëer draagvlak in de organisatie
  Door de hele organisatie te betrekken in het beleid omtrent informatiebeveiliging, wordt het duidelijk waarom bepaalde maatregelen genomen moeten worden. Op deze manier wordt er begrip en draagvlak gecreëerd, waardoor je als informatiebeveiliger niet alles meer alleen hoeft te doen. 
 • Verzamel alle bewijslast in LIAS NIS2 
  Dankzij LIAS NIS2 hoef je nooit meer op zoek naar bewijslast op Sharepoint, in je mail, op Teams etc. Je collega’s en jij verzamelen eenvoudig alle bewijslast gecentraliseerd in LIAS NIS2. Zo vind je alle bewijslast eenvoudig terug en bespaar je veel tijd omdat je in de toekomst deze bewijslast altijd opnieuw kunt gebruiken. 
 • Verbeter processen dankzij de PDCA-cyclus
  De PDCA-cyclus zorgt voor een continue verbetering van processen. Door regelmatig de huidige situatie te evalueren, doelen te stellen, acties te implementeren en resultaten te controleren, kan een organisatie haar processen voortdurend verbeteren.  
 • Altijd in control 
  Door bovenstaande zaken op een goede manier in te richten ben je als organisatie altijd in control omtrent het informatiebeveiligingsbeleid. Hierdoor verminder je risico’s, voldoe je aan wet- en regelgeving, bouw je vertrouwen op richting je eigen klanten en als bijkomend voordeel worden audits een eitje omdat alles snel overzichtelijk wordt gepresenteerd binnen de LIAS NIS2 applicatie. 
Remo Schimmel on the phone at Inergy's office

30 dagen gratis trial

Ervaar zelf de voordelen van LIAS NIS2

Ontdek de kracht en het gemak van LIAS NIS2 met onze gratis 30-daagse trial. Neem de controle over jouw informatiebeveiliging en privacy en start vandaag nog met onze gratis trial – geen verplichtingen, alleen resultaten.

Probeer LIAS NIS2 30 dagen gratis

Seeing is believing. Request a free demo.

In a conversation and demonstration, everything becomes so much clearer.