Functionele dashboards geven in één oogopslag de status van interne processen weer

Weener Plastics produceert en levert kunststof verpakkingen. Van flessen en doppen voor sauzen tot potjes voor huidcrèmes. Het bedrijf is actief in 16 landen en blijft wereldwijd alsmaar groeien. En daar zit de uitdaging. Alle locaties werken namelijk met eigen systemen en eigen data. Hoe krijg je dan goed inzicht in de prestaties van de gehele organisatie? In plaats van globaal over te stappen naar hetzelfde systeem, koos Weener Plastics voor een snellere, efficiënte en kostenbesparende oplossing. Een datawarehouse dat alle informatie bundelt.

Van foutgevoelig naar exact

Voorheen was het een dagtaak voor Weener Plastics: data uit SAP, IQMS en zelfs Excel-sheets uit de verschillende landen en vestigingen omzetten naar een leesbaar en te analyseren overzicht. Dat kostte veel tijd, geld en was bijzonder foutgevoelig. Het bedrijf was klaar voor verandering. Samen met dataspecialisten van Inergy Analytical Solutions ontwikkelde Weener Plastics een datawarehouse. “We zijn begonnen met de afdeling Sales”, vertelt Frank Habers, Business Intelligence Consultant bij Inergy. “We hebben het budgetteringsproces inzichtelijk gemaakt, zodat Sales gerichter verkoopbudgetten kan opstellen en de progressie kan monitoren.” Daarna was de afdeling Operations aan de beurt. Alle productiegegevens worden nu getoond volgens de industriestandaard, Overall Equipment Effectiveness (OEE).

“Operations kan op hoog niveau bewaken hoe een fabriek draait, maar ook op detail zien hoe bijvoorbeeld een individuele machine presteert. Daarbij is er inzicht in het type storing en uitval”, stelt Martijn Beuker, BI Developer bij Inergy. “Daarmee is het gemakkelijker te bepalen in welk land ze kunnen produceren, omdat ze exact weten waar welke machines beschikbaar zijn.”

Brandstof voor een goed gesprek
Het goochelen met data is voor Weener Plastics verleden tijd. Het managementteam heeft nu de beschikking over eenduidige data waarmee ze de organisatie gerichter kunnen sturen. “Het datawarehouse levert brandstof voor een goed gesprek op basis van gefundeerde informatie”, zegt Habers. “Zo creëert data écht meerwaarde.”

 

De smaak te pakken

De samenwerking met Weener Plastics is een mooi voorbeeld van continuous improvement. “Er staat een stevig fundament”, licht Beuker toe. “Die solide basis optimaliseren we non-stop, zodat Weener Plastics het maximale uit de beschikbare data kan halen.” Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle processen van de complete organisatie in het datawarehouse terechtkomen. “Weener Plastics heeft de smaak te pakken”, licht Habers toe. “Eerst was het lastig om alle data te verzamelen en op een goede manier te verwerken. Nu hebben ze grip en maken ze gericht managen mogelijk.”

JanKees Lampe

Mede-eigenaar en CMO

Een datawarehouse dat alle informatie bundelt?

Bij Inergy hebben we jarenlange ervaring opgedaan in cloudoplossingen, business intelligence, analytics en data warehousing. Maar minstens zo belangrijk is onze focus op vooruitgang: uw succes. Op zoek naar een betrouwbare partner? Maak kennis met Inergy als betrouwbare partner die u helpt om meerwaarde te halen uit data. Neem hieronder vrijblijvend contact op!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail JanKees Lampe via jankees.lampe@inergy.nl