Snel naar content

Data in retail

Met de retail-oplossingen van Inergy optimaliseer je je assortiment, automatiseer je je prijsbeleid, analyseer je de prestaties van bestaande én toekomstige vestigingen en krijg je inzicht in klantloyaliteit en -gedrag.

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Optimaliseer prijs en aanbod

Voor retailers in het algemeen – en voor supermarkten in het bijzonder – draait alles om het aanbieden van de juiste artikelen, tegen de juiste prijs en passend bij de eigen winkelformule. Met onze oplossingen voor dynamic pricing en assortimentsoptimalisatie heb jij zicht op derving, rotatie en omzettrends. Belangrijker nog is dat je precies ziet wat de voorkeuren van jouw klanten zijn, zodat je daar jouw assortiment op kan afstemmen. Daarnaast kan je prijzen hanteren die exact binnen jouw prijsstrategie passen.

Locatieoptimalisatie

Een aantrekkelijke locatie is de driver voor groei. Met onze oplossing locatieanalyse- en optimalisatie zie je in één oogopslag de gemiste potentie voor bestaande locaties. Ook krijgt ieder filiaal een efficiency-score, zodat direct zichtbaar is welke filialen het goed doen en welke juist niet. Bovendien berekent onze oplossing de omzetpotentie van nieuwe locaties. Waardoor jij veel meer inzicht krijgt voor jouw investeringsbeslissing om wel of geen nieuwe locatie te openen.

Referentie Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. Samen zijn we aan dit grote avontuur begonnen. We hebben al prachtige resultaten bereikt.”

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust dataplatform met Power BI gebouwd.

Martijn Willems, Director Control & Analytics bij Rituals:
Met het Power BI-platform lukt het ons om continu te sturen, zelfs op winkelniveau. In Power BI dashboards kunnen wij alle transacties aflezen. Dit betekent dat wij nagenoeg realtime informatie hebben over hoe het ervoor staat met de omzet. Niet alleen van al onze winkels samen, maar ook per regio of zelfs per winkel.

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

Klantvoorkeuren en klantgedrag

Een kassabon liegt niet. Een retailer beschikt letterlijk over een goudmijn aan data. Ook jij. Onze oplossing vertaalt een ruwe dataset in klantwaarde (hoe loyaal is mijn klant?) en shopping trip (wat is het gedrag van mijn klant?). Zo krijg je inzicht in klantloyaliteit en klantgedrag. Profiteer met onze oplossing van een fijnmazig beeld van voorkeuren en gedrag van jouw klant. En dat per formule, per filiaal én in de tijd. Dit inzicht is essentieel voor een differentiatie van assortiment naar klantvoorkeur.

Referentie Detailresult

Analytics zorgt voor revolutie in retail

Dankzij de data-oplossingen van Inergy kan Detailresult Groep reageren op trends en ontwikkelingen, uitspraken doen over specifieke klantgroepen én efficiënter werken. Inergy ontwikkelde voor Detailresult (supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt) verschillende tools, onder meer voor assortimentsoptimalisatie en locatiekeuze.

Bart Oprel, CFO Detailresult:
“Begin met een praktisch probleem en laat zien wat de resultaten zijn. Baken goed af wat je wel en niet wil doen. En kies een partner die bij je past.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Detailresult.

Webinar

Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Bekijk webinar

In slechts één week een dashboard

Dashboard in een week

Wij leveren het door jou gewenste dashboard, in Power BI, in slechts één week. Het dashboard is dan ook echt klaar voor gebruik.

Meer weten

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Meer weten

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland